Charmiga Nicaragua.
Du kommer att bli förälskad i detta dramatiskt vackra land och dess smittande lugn. Här möts du av en äventyrlig stämning och vilda naturupplevelser.
Nicaragua bjuder in och förtrollar med bildsköna vulkaner, artrik regnskog, klarblåa sjöar och barfota stränder.


Välkomna till detta avkopplande paradis där livet blir mindre stressigt och din inre röst blir mer hörd.
Vårt yogaretreat ligger på vackra Emerald kusten strax norr om Costa Ricas gräns. Här finner du orörd djungel och är en omgiven av ett mångfaldigt djurliv. En perfekt plats där du med hjälp av naturens krafter arbetar med dig själv, släpper taget om det gamla och upptäcker ditt sanna jag.

I denna oas, alldeles intill havet där hängmattor är en självklar del av inredningen, är det lätt att ta en paus, dra sig tillbaka i stillhet och njuta av nuet.
Boendet på vårt yogaretreat
Intill den långa orörda strandremsan, mysigt inbäddade i den täta djungeln, finns våra lyxiga träbungalows av ekologiskt virke. Byggda ovanför skogsmarken är de alla anslutna till varandra genom träbroar och små stigar gjorda av lavastenar. Dessa stigar slingrar sig genom tropisk djungel och leder dig till den privata stranden, restaurangen, spa anläggningen samt yogaplattformen.

Varje bungalow är cirka 30 kvadratmeter stor och har en oslagbar havsutsikt. Rummen är mysigt inredda och frambringar en avkopplande känsla. Den sköna dubbelsängen står i rummets fokus och det är här som du somnar till vågornas lugna sorl och vaknar till ljudet av tropisk natur. Badrummen är moderna och vissa är utrustade med utomhusdusch. Några av våra bungalows har även en egen mindre pool där du kan svalka dig efter ett givande yogapass och fylla på med ny energi.
Våra rum
· dubbelsäng eller två enkelsängar
· myggnät på alla fönster
· safety box i alla rum
· badrum med teak dusch
· lokalproducerad tvål, schampoo och balsam
· veranda med gungstolar
· tvättservice
· privat pool (vissa rum)
· aircondition
· wifi

Området
· nära till stranden
· spa och massage (på efterfrågan)
· egen restaurang med organiska råvaror
· bageri
· strandbar
· privat yoga plattform
· gratis lån av snorkel utrustning
· dagsutflykter (vandring, surfing, ridning, fiske mm) kan ordnas på plats
Yoga
På vårt yogaretreat erbjuds du två 60 minuters yogaklasser per dag, förutom tisdagar och onsdagar då det endast står en yogaklass på schemat. Morgonen påbörjas med lite mer fysisk yoga, för att sedan på eftermiddagen stressa ner och komma ner i varv. 

Yogan utövas på den härliga open-air yogaplattformen som rymmer max 30 personer. Plattformen är uppbyggd på en platå med en spektakulär havsutsikt och täcks endast av ett palapa tak som ger härlig skugga under varma dagar. Förutom taket är plattformen helt öppen på sidorna vilket gör det möjligt att känna den naturliga havsbrisen och njuta av havets lugnande rytmer.
En vanlig dag
08:00 60 min morgonyoga (ej onsdagar)
Efter yogaklassen kan du fylla på energin med en hälsosam frukost och färska juicer (ingår)
09:00-15.00 Fritid som du disponerar som du själv önskar. Njut av den privata stranden eller passa på och besök någon av de närliggande byarna.
Lunch ingår inte i priset
15:00 60 min restorativ yoga (ej tisdagar)
Middag ingår inte i priset
Restaurang och mat på plats Matpaket kan läggas till för 50 USD per dag (lunch och middag). Utbudet är ekologiskt och här finns allt från amerikans, europeisk samt nicaraguansk meny som erbjuder allt från fisk tacos, pad thai, pasta till mer lokala rätter såsom ceviche, gallo pinto och churrasco (nicaraguans bbq). Vegetariska- och glutenfria rätter går att ordna. Det finns även några lokala restauranger i grannbyn (ca 10 min bort med bil )
Snabbfakta
Yogaretreat: Nicaragua
Läget på världskartan: På Emeraldkusten vid Atlanten, sydväst om Managua. Transfer från flygplatsen Managua (MGA) till retreatet tar cirka 2 1/2 timme.
Språk: Spanska är det officiella språket och talas av 97,5% av befolkningen. De flesta kan göra sig förstådda på engelska.
Religion: 58,5% är katoliker, 21,5% är protestanter och 20% tillhör övriga (inklusive icke troende).
Boende: Treehouse bungalow
När ska man åka: Den bästa perioden är mellan nov - maj, men det går bra att resa hit året om. Regnperioden infaller mellan sep - okt.
1 VECKA YOGARETREAT NICARAGUA
7dagar/ 6nätter boende i träbungalow
6 hälsosamma frukostar
Två 60 min yogaklasser per dag (ej tis och ons)
Tillgång till obegränsat med dricksvatten.
Pris fr. 8290 SEK per person (om ni är två som bokar i dubbelrum)
Flyg ingår ej utan ordnas på egen hand.
Detta retreat erbjuder endast dubbelrum, så reser man på egen hand är priset fr.14 890 SEK.
Observera att priset är ett från pris vilket kan variera beroende på vilken säsong ni åker.
Kontakta oss gärna med önskade datum för mer exakt pris.


Boka här